Jelena Luković među liderima godine u izboru PKS

Jelena Luković predsednica nadzornog odbora DTL-a

Još jedno  priznanje za generalnu direktorku Metalac Proletera a.d.

Posle priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za poslovnost i tržišnu preciznost, Jeleni Luković  u Privrednoj komori Srbije uručena Plaketa „Poslovni lider“ za rezultate na planu upravljanja i rukovođenja. Članovima skupštine obratila sa i premijerka Ana Brnabić i predsednik PKS Marko Čadež.

 

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanoj sednici Privredne komore Srbije, 14. decembra, u prisustvu privrednika, predstavnika Vlade Srbije, uručena su godišnja priznanja preduzećima i pojedinicima za postignute uspehe u svim oblastima poslovanja:  povećanju ukupnog prihoda, broja zaposlenih, izvoza, uvođenju novih tehniologija…
Potvrdu izuzetnih menadžerskih sposobnosti dobila je i generalna direktorka Metalac Proletera Jelena Luković, koja je uvrštena u spisak regionalnih poslovnih lidera. Podsećamo, Jelena Luković  ima skoro 20 godina radnog iskustva  u kompaniji Metalac, nalazi se na čelu Metalac Proletera četiri godine. U tom periodu je napravila izuzetne pomake u rastu i razvoju najvećeg i najstarijeg  maloprodajnog lanca u opštini Gornji Milanovac, koji se veoma uspešno širi i na opštine u okruženju.

 

– U vreme kad je preuzela dužnost  generalnog direktora, Metalac Proleter je imao 214 zaposlenih i 9 miliona eura godišnjeg prometa. Od tada do danas konstantno beleži dvocifren godišnji rast, a  na kraju 2018. godine očekuje 2,3 puta veći promet. Lanac se u medjuvremenu proširio na opštinu Čačak sa dve prodavnice, a od prošle godine i na Ljig gde ima  četiri prodavnice sa robom široke potrošnje.  Sa današnjih 40 prodavnica i 300 radnika, Proleter je lider sa najvećim tržišnim učešćem i u Gornjem Milanovcu i u Ljigu i istovremeno jedno od najuspešnijih   Metalčevih preduzeća – rečeno je u obrazloženju izbora Lukovićke za regionalnog poslovnog lidera.

 

– Svako od nas je svojim uspehom sigurno učinio dobro i za sredinu iz koje dolazi… Kompanija Metalac, koja je moja kuća, upravo ulazi u 60.-tu godinu postojanja. Bez nje ni Proleter ni ja  ne bismo mogli da porastemo do današnjeg priznanja.  Zato smatram najvažnijim da i sami bezrezervno podržavamo i podstičemo  posebno mlađe privrednike  da čine najbolje i najviše što mogu.  Jedino tako priznanja i imaju smisla, – rekla je na svečanoj sednici PKS Jelena Luković, kojoj je pripala čast da se zahvali u ime svih nagrađenih od Subotice do Leskovca.
Svečanosti su prisustvovale i kolege iz Metalca, a prve čestitke izrazili su predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović I geralni direktor Metalca a.d. Aleksandar Marković.