O DTL-u

Šta je DTL?

Domaći trgovački lanac je asocijacija domaćih trgovačkih maloprodajnih lanaca osnovana početkom 2011. godine koja objedinjuje 14 trgovačkih preduzeća sa preko 700 maloprodajnih objekata na celoj teritoriji Republike Srbije.
Udruženje je nastalo iz potrebe da potrošačima ponudi što bolje cene i širok asortiman DOMAĆIH proizvoda a sve zarad očuvanja DOMAĆE privrede!

Ko čini DTL?

Članice DTL-a su:
 1. PODUNAVLJE a.d. Bačka Palanka
 2. VUM d.o.o. Šabac
 3. BB Trade a.d. Žitište
 4. SENTA-PROMET a.d. Senta
 5. EUROPROM d.o.o. Valjevo
 6. VP-DIMA d.o.o. Velika Plana
 7. KASTRUM d.o.o. Petrovac na Mlavi
 8. STYLINE d.o.o. Požarevac
 9. MORAVA d.o.o. Kragujevac
 10. TEKIJANKA d.o.o. Tekija
 11. METALAC PROLETER a.d.  Gornji Milanovac
 12. LEON CONDITORS d.o.o. Vranje
 13. PRIMA NOVA d.o.o. Leskovac
 14. ZAM d.o.o. Inđija

Koji su ciljevi DTL-a i njegovih članica?

Udruženje je nastalo kako iz potrebe objedinjene nabavke tako iz potrebe strateškog povezivanja pre svega sa domaćim proizvođačima koji razumeju značaj razvoja regionalnih maloprodaja.
Osnovni ciljevi osnivanja DTL su i ostvareni u prethodnom periodu: uspostavljanje fer i partnerskih odnosa sa dobavljačima, razvoj sopstvene robne marke, zajednički uvoz, jedinstveni marketinški nastup.
Udruženim snagama članice DTL nastoje da kvalitetnom uslugom, širokim asortimanom i pristupačnim cenama zadovolje sve potrebe potrošača.
Sa preko 5.000 zaposlenih DTL značajno doprinosi razvoju socijalnih programa kao i podizanju svesti o društvenim vrednostima.
Kroz donatorsku pomoc  DTL je podrzao vise humanitarnih projekata i zelja je da u narednom periodu kroz humanitarni rad svoje akcije usmere ka razvoju lokalne zajednice.
Vizija “Domaćeg trgovačkog lanca” jeste da se kroz stalne investicije u razvoj logistike i prodajne mreze približi stanovnistvu u svakom delu Srbije i ispuni sve potrebe savremenog potrosaca.

O DTL robnoj marki

Šta je privatna robna marka?

Privatna robna marka predstavlja grupu artikala koji se mogu kupiti pod imenom trgovinskog lanca. Te artikle uglavnom proizvode poznati proivodjači, i po kvalitetu su slični sa poznatim brendovima. Medjutim, ti proizvodi su po pravilu jeftiniji od proizvoda drugih proizvodjača iz iste robne grupe u cilju dostupnosti širem sloju stanovništva. Razlog je što u slučaju privatne robne marke proizvodjač nema trošak kreiranja brenda, dizajniranja ambalaže, marketinga.

Koja je naša privatna robna marka i ko je proizvodi?

Prateći trendove i standarde u maloprodaji DTL je 2013. godine otpočeo razvoj sopstvene robne marke pod nazivom FINA, TO I HIT.
Svi dobavljači sa kojima imamo saradnju u okviru robne marke imaju ispunjene najviše standarde kontrole kvaliteta. Cilj nam je da potrošaču kupovinom ovih proizvoda pružimo maksimalnu moguću sigurnost i poverenje.