Karlin kolač

Karlin kolač

Karlin kolač

Sastojci za testo:
– 150g glatkog brašna
– 150g oštrog brašna
– 1,2dl mleka
– 3 žumanceta
– 20g kvasca
– 1 kašika šećera

 

Sastojci za nadev:
– 100g maslaca
– 1 vanilin šećer
– 100g seckanih oraha
– 100g čokolade za kuvanje
– 80g suvog groždja

 

Sastojci za preliv:
– 1,5dl mleka
– 1 vanilin šećer
– 1 kašika šećera

 

Priprema:
Toplim mlekom preliti izmrvljeni kvasac i šećer, pomešati i ostaviti 10 minuta. Dodati brašno i ostale sastojke, umesiti testo i ostaviti na toplom 60 minuta. Testo tanko razviti, premazati maslacem i posuti iseckanim orasim, suvim groždjem i izrendanom čokoladom.

Uviti u rolat i seći kriške debljine 2-3cm. Pekač premazati maslacem i slagati pužiće tako da izmedju svakog ostane 1cm.

Ostaviti pokriveno 20 minuta i zatim peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 30 minuta. Izvaditi kolač iz rerne, preliti mlekom sa šećerom i vanilin šećerom i vratiti u rernu na nekoliko minuta.